Fat til glede

"Fat til Glede" ble Ferdinand Finnes siste store kunstprosjekt. Glasskunsten er et resultat av hans stadige søken etter nye uttrykksformer og et vakkert og verdig punktum for hans lange virke som kunstner.

Serien som består av seks fat er laget i samarbeid med fremragende glasskunstnere i Bøhmen. Hvert fat kommer i 2000 eksemplarer, alle munnblåst og med individuelle særtrekk. Kunstnerens navnetrekk og serienummer er inngravert i hvert fat.

Les hele historien om "Fat til Glede"

 

Klikk på bildet du ønsker å se nærmere på

 

Ferdinand Finne bidro selv til utformingen av den elegante gaveesken som fatene kommer i. Med hvert fat følger et indiviuelt sertifikat samt en diskret og praktisk støttefot.

Fat nr. 1 - Fiskefatet Fat nr. 2 - Sommerfuglfatet Fat nr. 3 - Drømmefatet Fat nr. 4 - Fuglefatet Fat nr. 5 - Natthimmelfatet Fat nr. 6 - Smaragdfatet Fat nr. 2 - Sommerfuglfatet

 

 

Fiskefatet

Fat nr. I i serien Fat til Glede,

Fiskefatet var det første fatet Finne skapte i det som etter hvert skulle bli serien ”Fat til glede”. Som så mange ganger før viste han igjen sitt talent og skaperevne innenfor et for ham helt nytt uttrykk.

"Under livets overflate flyter en strøm av poetisk logikk og kjærlighet som alltid når frem til havet."
- Ferdinand Finne

Pris kr 2.900,- +3% til BKH

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

Sommerfuglfatet

Fat nr II i serien Fat til Glede,

Sommerfuglfatet er inspirert av en meget vakker sommerfugl som inngikk i hans egen samling. Fatet får en vakker utstråling i sollys, og gir en fornemmelse av varme og glede.

"Nattsommerfugler flyr inn, de kretser rundt lyset, kretser og brenner sine vinger. Slik er det også med den som søker å bli opptatt i lyset, men lyset selv bestemmer når det skal skje."
- Ferdinand Finne

Pris kr 2.900,- + 3% til BKH

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

Drømmefatet

Fat nr III i serien Fat til Glede,

Drømmefatet var etter hans oppfatning fatet med mest kunstnerisk dybde. Fatet har et rikt og varierende fargespill som forandrer seg kontinuerlig avhengig av lyset.

"Drømmen om en øy er også drømmen om det uberørte i deg, en higen etter noe som gikk tapt på livsveien, glemte ressurser i en selv"
- Ferdinand Finne

Pris kr 2.900,- + 3% til BKH

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

Fuglefatet

Fat nr IV i serien Fat til Glede,

Fuglefatet ble unnfanget under Finnes siste reise til Skiathos, og er inspirert av gresk mytologi. Hans fantasifugl i glass blir gjennom fargevalg og glassets gjennomskinnelighet gjort spill levende og spennende.

"Over meg er fuglene, de har lettet og beskriver stadig nye mønstre mot himmelen - alt synes vektløst"
- Ferdinand Finne

Pris kr 2.900,- + 3% til BKH

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

Natthimmelfatet

Fat nr V i serien Fat til Glede,

Natthimmelfatet var i følge Finne selv det mest romantiske i serien. Rundt fatets fullmåne i sentrum sirkler og funkler himmellegemene. Gjennom døgnet skifter fatet uttrykk fra time til time – som himmelen.

"I aften møter stjernene seg selv i vannet, og månen, som var bak en sky, kommer frem og blander seg med dem."
- Ferdinand Finne

Pris kr 2.900,- + 3% til BKH

Klikk for stort bilde;

 

 

 

 

 

 

Smaragdfatet

Fat nr VI i serien Fat til Glede,

Smaragdfatet ble skapt ut fra Finnes sikre øye for spenningen mellom det smaragdgrønne i sentrum, og blåtonene omkring. Fargene, dybden i glasset og lyset gir dette fatet et unikt tredimensjonalt og vakkert uttrykk.

"En strøm av vibrasjoner fanget meg inn i et kraftfelt, rommet forekom meg fylt med en oppladet energi, en åndelig, dirrende energi. Fred, stillhet og ro."
- Ferdinand Finne

Pris kr 2.900,- + 3% til BKH

Klikk for stort bilde